29.11.2017

Mandalina Kabuğu Reçeli Tarifi

Mandalina Kabuğu Reçeli Tarifi


Malzemeler (15 Kişilik ) 
1 Kg Mandalina 
1.5 Kg Toz Şeker 
2 Su Bardağı Mandalina Suyu 
1 Limon Suyu 

Tarifi: 
Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin. 
Derin bir kaba aldığınız mandalına kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun. Kalan şekeri de üzerine dökerek buzdolabında 1 gece bekletin. 
Karışıma mandalına suyunu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatın. 
Hazırladığınız reçel soğuyunca kavanoza doldurup ağzını tülbentle kapatın. 

0 yorum:

Yorum Gönder

KADİR USTA YEMEK TARİFLERİ © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org